Kocaelispor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, gazetemize yaptığı açıklamada kısa vadede takımı ligde tutmayı, uzun vadede ise atak yapıp eski parlak günlerine döndürmeyi amaçladıklarını söyledi. Vural, kadroda kendisini ispat etmiş futbolcuların bulunduğunu belirterek, “ Başarısız tablo sadece teknik adamdan kaynaklanıyorsa, bu sorunu yaşatmam, kendi payıma hata yapmam” dedi. Vural, en kısa sürede 31 olan futbolcu sayısını 25 veya en çok 27’ye indireceğini de söyledi.
KENDİ PAYIMA HATA YAPMAM
Kocaelispor’un G.Saray maçını stattan izledim. Diğer maçlar hakkında da ayrıntılı bilgiler aldım. Tek tek baktığımızda kendilerini ispat etmiş, kaliteli futbolcular var. Zaten 5-6’sı benim öğrencim. Tolga, Taner, Bülent, Serdar Kulbilge ve Ahmet Dursun ile daha önce çalıştım. Hepsi de son derece düzgün, karakterli futbolculardır. Takımdaki başarısız tablo sadece teknik adamla ilgiliyse, bu sorunu yaşatmam, kendi payıma hata yapmam. Başka noktalardan kaynaklanan sorunlar varsa, herkes kendi payına düşen sorumluluğu yerine getirmeli.
DAĞINIKLIĞI ORTADAN KALDIRMALIYIZ
Dışarıdan yaptığım gözlemlere göre geçmişle kıyaslarsak tribünler yeteri kadar dolmuyor. Taraftarlar arasında bir sıkıntı olduğu gözleniyor. Futbolcular istediklerini yapamıyor, teknik adam rahat değil. Bir dağınıklık söz konusu. Bizim bu dağınıklığı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bunun için herkese görev düşüyor. Başkan ile yaptığım görüşmede ayrıntılı konuştuk, uzun vadeli düşündük. Bu yıl takımı ligde tutalım, acemilik dönemini atlatalım sonra atak yapalım. Kocaelispor’un eski parlak günlerine döndürmek esas amacımız.
KADRO 25, EN FAZLA 27’YE DÜŞECEK
Baktığımızda aday kadroda 27 futbolcu vardı. Bunlara af edilenler de eklenince sayı 31’e ulaştı. Dünyanın hiçbir yerinde bir takım bu kadar fazla oyuncuyla çalışmaz. Takımda rekabet ortamını sağlamak, sağlıklı bir çalışma ortamına kavuşmak için ideal sayı 20 artı 3 kalecidir. Bu 25 olur, en çok 27 olur. Futbolcular hakkında gözlem yaptıktan sonra kısa bir süreçte kadroyu olması gereken sayıya indireceğim.
SİVASSPOR ÖRNEĞİ VAR
Süper Lig’de bir Sivasspor örneği var. İki yıldır çok başarılılar. Bunun birçok nedeni var. Öncelikle teknik adam çok koşan bir takım yaratmış, yönetim takımı kamçılıyor, şehir de kenetlenerek başarıya katkısını veriyor. Kocaeli kenti bunu yıllar önce yaptı, büyük başarılar elde edildi. Yine yapılabilir, yapabiliriz. Bize teknik heyet olarak düşen görev iyi futbol oynayan, terinin son damlasına kadar mücadele veren bir takım yaratıp taraftarı tribüne çekmek.
Özgür Kocaeli